Tidligere ledelse i Hørning-virksomhed risikerer forbud mod at drive forretning

Den tidligere direktør og en tidligere ansat fra en virksomhed i Hørning risikerer nu et forbud mod at deltage i ledelsen af en virksomhed i op til tre år. Kurator mener, at de to har ageret groft uforsvarligt i deres drift af virksomheden

Af Frederik Brogaard

En gæld til Skat på næsten 1,5 million kroner samt yderligere små 500.000 kr. til andre kreditorer betød, at et autoværksted i Hørning gik konkurs i september sidste år. Nu forlanger kurator, at direktøren og en tidligere ansat fra virksomheden bliver frakendt retten til at drive en virksomhed i 3 år, kaldet konkurskarantæne.

I denne uge var sagen for retten i Horsens. Udover den store gæld til Skat begrundede kurator, at direktøren og den ansatte ikke havde styr på de regnskaber, de selv havde skrevet under på.

”Jeg havde ikke den store erfaring med regnskaber,” forklarede direktøren under retsmødet

Derfor regnede han med, at det var korrekt, når han havde fået det forklaret af firmaets revisor, og derfor skrev han under.

Direktør ændrer forklaring
Under onsdagens retsmøde forklarede den direktør, at det var ham der stod for den daglige drift af virksomheden. Da sagen om virksomhedens konkurs var for skifteretten sidste efterår, forklarede han ellers det modsatte, nemlig at det var den ansatte, der stod for den daglige drift. Direktøren forklarede overfor retten, at han under mødet i skifteretten for et år siden var forvirret og frustreret over konkursen og derfor havde givet en misvisende forklaring. Ligeledes forklarede direktøren, at han ikke havde modtaget instrukser fra den ansatte eller andre i virksomheden.

Udførte direktørens arbejde
At den tidligere ansatte også skulle pålægges konkurskarantæne skyldes, ifølge kurator, at han skulle have varetaget flere af direktørens opgaver med kontakt til kunder. Gennem deres advokat forsvarede den tidligere ansatte sig med, at det ikke gør ham til direktør, at han har stået for kundekontakt. Derudover lagde kurator vægt på, at det var den ansatte, og ikke direktøren, der afleverede virksomhedens regnskaber til kurator efter konkursen. Det mente direktøren og den ansattes advokat ikke var bevis nok.

Ikke første gang
Den ansatte har tidligere været involveret i otte konkurser og to tvangslukninger inden for transportbranchen. Den forhistorie, mente kurator, var en væsentlig faktor i sagen. Ifølge den ansatte selv var flere af konkurserne sket som konsekvens af, at andre firmaer var gået konkurs under finanskrisen. Derfor mente han, at der burde tages højde for omstændighederne omkring de tidligere konkurser.

Retten træffer afgørelse i sagen i næste uge.

 

 

Vinkel: Jeg vil gerne fortælle, at den ansvarlige ledelse fra en virksomhed i Hørning risikerer at blive udelukket fra at drive forretning i fremtiden, fordi de har en kæmpe gæld til Skat.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *